English German Greek Italian Russian Spanish

КАМПАНИЯ “БЪДИ БЪЛГАРИН”

Град Шабла бе вторият град, в който председателят на Съюза на на народните читалища Николай Дойнов връчи портрет на национален герой като част от кампанията “Бъди българин”.

                Тъй като 2 юни е Празник на града по традиция от близо 35 години, Николай Дойнов връчи  на кмета на община Шабла г-н Мариян Жечев портрета  на Христо Ботев - гениален поет и революционер.

                Кампанията “Бъди българин” стартира през месец юли от град Каварна и има за цел във всяка една българска институция - община, училище, читалище - да има портрет на видните ни личности-революционери, който да напомня за святото им и народополезно дело.

             Портретът на Христо Ботев е дело на художниците В. Петров и Лили Петрова и е на база на най-известната снимка на поета-революционер.

              На връчването присъстваха председателят на общинския съвет в Шабла д-р Йорданка Стоева, координаторът на АИКБ в региона Димитър Арнаудов, главният редактор на “Читалищен вестник” Анита Тарасевич, както и други гости.

         Десетокласничката Луиза Карамилева рецитира стихотворението “Обесването на Васил Левски” - едно от най-великите стихотворения на гения-революционер.

Copyright © 2012 unionchitalishta.eu. All Rights Reserved.