Зам.-министър Гешева участва в кръглата маса на тема: „Нови идеи-нови възможности“

Зам.-министър Гешева участва в кръглата маса на тема: „Нови идеи-нови възможности“

към новината

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева участва в кръглата маса на Съюза на народните читалища на тема: „Нови идеи-нови възможности“ в сградата на Областната администрация на Софийска област.

Дискусията откри областният управител Юлиян Леков. „Събрали сме се, за да обсъдим приоритетите за тази година и увеличението на бюджета от страна на Министерството на културата, което всички ние приветстваме“ – сподели Леков.

Според заместник-министър Гешева каузата за надграждането на читалищното дело е много важна и затова Министерството на културата е издействало увеличение на бюджета – за да се дадат нови възможности за развитие. „Читалищата имат ключова роля в опазването на нематериалното културно наследство и затова диалогът с читалищата е изключително важен при организирането на местни инициативи“ – сподели зам.-министър Амелия Гешева.

„Започнахме срещите с читалищата, за да можем да обсъдим нови идеи за развитие“ – каза председателят на Съюза на народните читалища д-р Николай Дойнов. Според него е важно, че читалищата са близко до държавата, защото тя винаги е била зад тях.