ПАМЕТ ЗА БУДИТЕЛИТЕ

ПАМЕТ ЗА БУДИТЕЛИТЕ

ПАМЕТ ЗА БУДИТЕЛИТЕ НАЗОВАХА СРЕЩАТА СИ С ПРЕЗИДЕНТА НА Републиката  Росен Плевнелиев най-старите читалища на България, водени от председателят на СНЧ Николай Дойнов.

Срещата, продължила близо 1 час при закрити врата за журналисти, премина при изключително разгръщане на темите за националната идентичност и ролята на народните читалища. В срещата взеха участие читалища от Свищов, Лом, Хасково, Смядово, Елена, Карнобат, Русе. Специално участие  в срещата бе на Националното читалище на слепите „Луи Брайл”.

Народните читалища изразиха своята трпевога от политическото напрежение, от разделението между хората и напомниха, че българската държавност е възстановена в българските читалища.

„Кой, ако не президентът на републиката и с кого, ако не с народните читалища темата за будителите ще има своята дълбочина на днешния ден” – обобщи председателят на СНЧ.

„Записвам важните неща, които ми казвате, каза Президентът  Росен Плевнелиев, и посочи ще всеки въпрос ще бъде систематично разгледан

На финала на срещата президенът обеща да посети читалището на слепите „Луи Брайл” и  излъчи свой сътрудник за  работа със СНЧ.