УНИКАЛЕН СБОРНИК

УНИКАЛЕН СБОРНИК

В навечерието на националния празник в двореца Врана се състоя представяне на сборник, посветен на 70 годишнината от кончината на Цар Борис ІІІ

Съставителят на сборника със спомени за Царя, д-р Петър Стоянович,  представи замисъла на книгата, като подчерта, че много малко се знае за човека  цар Борис ІІІ,а  все още има живи хора,които разказват най-интересни случки с „народния цар”, както са наричали Цар Борис ІІІ.

Симеон Сакскобурготски увлекателно  спомени за сквойя баща и напътствията,които има от него и изрази  задоволството си от прекрасния сборник.

На представянето на книгата присъства голяма част от интелектуалния елит на нацията, между които проф.Стефан Данаилов, Николай Дойнов, проф. Андрей Пантев, проф.Стоян Денчев, Гиньо Ганев, акад. Стефан Воденичаров, княгиня Мария Луиза, проф. Румен Драганов и  др.

Специално за Съюза на народните читалища,министърът на културата ,д-р Петър Стоянович надписа сборника с думите”На Съюза на читалищата. Да живее България!”,а Симеон Сакскобурготски надписа”На Съюза на читалищата – с възхищение”.